Päivämäärä: 6.5.2024
Korpisella on laaja valikoima ratkaisuja kynnysten ja rappusten esteettömyyden lisäämiseen - kiinteät rampit, irralliset rampit, irtoluiskat ja taittorampit. Valikoimassamme on myös useita kynnyksen ylittämisen tarkoitettuja vaihtoehtoja.
Sisäänkäyntien esteettömyyttä ratkaistaessa tulee ottaa huomioon rampin käyttäjä. Käytetäänkö ramppia pyörätuolilla vai rollaattorilla ja kuinka käyttötarpeen ajatellaan muuttuvan tulevaisuudessa?
Suositeltava rampin jyrkkyys on 8 % (1:12,5). Tämä tarkoittaa 8 cm nousua yhden metrin matkalle luiskaa. Tyypillinen kolmen askelman nousu on 40 cm ja tähän sopiva 8 % luiska on pituudeltaan 5 metriä. 8 % luiskassa tulee myös olla lepotasanne aina 5 metrin välein.
Kun ramppi rakennetaan 5 % (1:20) jyrkkyydelle lepotasannetta ei välttämättä tarvita. Kolmen askelman nousu on 40 cm ja tähän sopiva 5 % luiska on pituudeltaan 9 metriä. Rollaattorilla pystyy yleensä kulkemaan noin 15 % jyrkkää luiskaa. Yli 20 % jyrkkää luiskaa ei tulisi koskaan tehdä.
Oven edustalla on hyvä olla tasanne helpottamaan sisäänkäyntiä. Ovi tulee saada auki turvallisesti ja tasanteella tulee olla riittävästi turvallista tilaa, kun ovea avataan. Vapaata tilaa on hyvä olla 150 x 150 cm. Kaiteiden osalta tulee muistaa tarve käyttää kaidetta molempiin suuntiin. Kaide on pakollinen, kun putoamiskorkeutta on yli 50 cm.
Jo yhden senttimetrin kynnys on vaikea ylitettävä apuvälineen käyttäjälle. Sisätiloissa kynnykset tulisi mahdollisuuksien mukaan poistaa tai luiskata. Kun kynnysten poistaminen ei ole mahdollista kynnykset voidaan luiskata molemmin puolin.
Kynnysluiskien avulla kynnysten ylittäminen mahdollistetaan omatoimiselle apuvälineitä käyttävälle henkilölle. Kynnysluiskalla on tärkeää päästä mahdollisimman lähelle kynnyksen korkeutta, mutta ei yhtään yli. Ulkotiloissa kynnysten materiaali tulee olla hyvin jalan alla pitävää materiaalia.
Kvistberga alumiininen ramppi on kevyt ja helppo asentaa paikalleen. Moduuleista kasattava ramppi on monipuolisesti muokattava ja uudelleen asennettavissa. Kulkutasona on verkko, joka pysyy puhtaana. Portaattomasti säädettävät jalat helpottavat asennustyötä ja turvalliset kaiteet varmistavat halutun lopputuloksen.
Lue lisää
Rullaramppi on erittäin tukeva ja kevyt alumiininen ramppiratkaisu rollaattorille, pyörätuolille ja tavarankuljetukseen. Rullaramppi on siirreltävissä esteeltä toiselle sekä se on helppo kasata ja ottaa mukaan. Rullaramppia voidaan käyttää kiinteänä ramppina, kuten perinteinen ramppi sekä siirrettävänä ramppina.
Lue lisää
Pikaramppi sopii loistavasti portaiden ylittämiseen ja rampin nopeaan asentamiseen. Ramppi sopii hyvin pyörätuolin, lastenrattaiden sekä sähkökäyttöisten kulkuneuvojen avuksi.
Lue lisää
Valmiit kynnysluiskat mahdollistavat kynnysten helpon ylittämisen pyörätuolilla, rollaattorilla tai lastenvaunuilla. Valikoimassa on alumiinisia ja muovisia kynnysluiskia.
Lue lisää
Korpisen laajaan tuotevalikoimaan ja käyttäjälähtöiseen toiminnallisuuteen voi tutustua Espoon Mäkkylässä sijaitsevassa näyttelytilassamme. Osan valikoimasta voimme tuoda myös teidän luoksenne. Kutsu Väiski-näyttelyautomme ja asiantuntijamme käymään! Lue lisää
Ratkaisut toteutamme asiakasta kuunnellen — käyttäjän tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä esteettömämpi ympäristö!
Korpinen asiakaspalvelu:
+358 9 5491 4400 | [email protected] | Yhteydenottolomake
Rampin pituuden määrää käyttötarkoitus. Onko tarkoituksena tehdä invaramppi vai käytetäänkö ramppia tavaran siirrossa?
Liikkumisesteisille ramppia tehdessä, on hyvä seurata alla olevaa Rakentamismääräyskokoelman ohjeistusta ja toteuttaa luiska 5-8 % kaltevuudella. Jyrkempää luiskaa kuin 20 %, on usein mahdotonta käyttää avustettunakaan.