Päivämäärä: 5.7.2023
Matolog tarjoaa ratkaisun rakenteiden, materiaalien ja tilojen langattomaan olosuhdevalvontaan. Kehittämämme mittausteknologia eli betonianturit ja rakenteisiin upotettavat olosuhdeanturit mahdollistavat täydellisen etäseurannan joko rakennusajaksi tai vaikka koko kiinteistön elinkaaren ajaksi.
MATOlogin patentoidun anturiteknologian avulla rakentaminen nopeutuu ja laatu paranee, kun rakenteiden olosuhteita ohjataan hallitusti. Jatkuva reaaliaikainen mittaus rakenteista ja betonivaluista luo kokonaisvaltaisen tilannekuvan rakennustyömaan sen hetkisistä olosuhteista, jonka avulla rakenteet saadaan kuivattua haluttuun suuntaan halutussa ajassa. Näin kustannustehokkuus paranee ja vältytään rakennustyömaan pitkittymiseltä. Samalla kuivattamiseen käytetty energia ja hiilijalanjälki pienenevät.
MATOlogin mittausteknologia perustuu elektroniikan ja materiaalitekniikan yhdistelmään. Anturit on kehitetty kestämään hyvinkin rasittavia olosuhteita ja ne ovat täydellisesti pölysuojattuja. Antureiden avulla valvotaan tilojen, rakenteiden ja betonin olosuhteita jatkuvatoimisesti reaaliajassa. Teknologian avulla työmaa pääsee kiinni rakenteiden ja tilojen olosuhteiden hallintaan heti rakennustyömaan alussa ja betonin kuivattamista voidaan hallita varhaisessa vaiheessa heti valun tapahduttua. Reaaliaikaisen datan avulla voidaan seurata ja ohjata betonin kuivumista, joka helpottaa työmaata pysymään aikataulussa.
MATOlog anturit lähettävät raakadataa IoT –verkon kautta pilvipalveluun, missä data jalostetaan kuhunkin tarpeeseen soveltuvaksi. Dataa on helppo analysoida etänä MATOlogin online palvelussa millä tahansa mobiililaitteella myös työmaan ulkopuolella. Mittaus- ja lähetysvälien taajuutta voidaan säätää halutunlaiseksi tai ohjata dynaamisesti olosuhteiden muuttuessa. Anturit toimivat paristolla (max. 10 vuotta) eikä ne vaadi erillistä SIM-korttia toimiakseen.
1. Rakenteiden ja tilojen olosuhteet
Lämpötila-/kosteuskuvaajassa esitetään tämänhetkinen tilanne sekä historiatiedot tarkasteltavasta tilasta tai rakenteesta. Kyseinen kuvaaja on CURE anturin tuottamaa dataa, jonka avulla seurataan betonivalun lämpötilaa ja kuivumista sekä kuvaajasta nähdään eri työvaiheiden aiheuttamat kosteuskuormat.
2. Homeriski-Indeksi
Homeriskikuvaajassa hyödynnetään suomalaista huippuosaamista homeriskiolosuhteiden tunnistamisessa. Kuvaajassa esitetyt tulokset perustuvat VTT:n ja Tampereen yliopiston kehittämään suomalaiseen homemalliin, jossa tarkastellaan eri materiaalien homehtumiskäyttäytymistä homehtumisherkkyysluokittain eri olosuhteissa. MATOlogin mittausteknologian avulla mahdolliset kosteusongelmat havaitaan ja ennaltaehkäistään jo rakennusvaiheessa.
3. Betonin lujuuden kehitys
Lujuuskehityskaaviossa esitetään betonin lujuudenkehitys lämpötilan avulla. Asennushetkellä valulle määritetään
betonin nimellinen lujuus, betonin nopeustyyppi sekä minimi muotinpurkulujuus. Datan avulla voidaan myös seurata reaaliaikaisesti lämpötila- sekä lujuuseroja massiivivaluissa.
4. Betonin jälkihoito
Jälkihoitokuvaajasta havaitaan veden läsnäolo rakenteissa. Kuvaajasta voidaan päätellä milloin valu on tapahtunut ja määritellä kuinka kauan vesi on pysynyt betonin kapilaarihuokosissa. Kuvaajan avulla tunnistetaan myös mahdollinen rakenteen valun jälkeinen kastuminen.
Ota meihin yhteyttä ja siirry ohjaamaan työmaan kosteudenhallintaa jatkuvan mittauksen avulla.
Ota yhteyttä!
Soita meille:
+358 (0)400 805 702
E-mail:
[email protected]