Idea Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin yhteisistä tiloista tuli esiin 1990-luvun alussa. Virallisena alkusysäyksenä moni pitää opetusministeriön asettamaa työryhmää, joka laati ehdotuksen Töölönlahden alueelle sijoittuvien toimitilojen ja konserttisalin tilaohjelmaksi.
Musiikkitalotyöryhmän ehdotukseen sisältyi myös näkemys hallintomallista sekä rahoitus- ja omistusjärjestelyistä. Hanketta lähdettiin kehittämään Sibelius-Akatemian, Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin yhteistyönä. Myöhemmin Musiikkitalon omistuksessa päädyttiin kiinteistöyhtiömalliin: Senaatti-kiinteistöt omistaa talosta noin 48 %, ja Helsingin kaupunki sekä Yleisradio omistavat kumpikin noin 26 %.
Musiikkitalon johtaja, ja Musiikkitalon säätiön asiamies, Helena Hiilivirta kertoo, että talon toimintaidea on avoimuus.
- Samojen seinien sisällä kohtaavat yleisö, monien erilaisten musiikkityylien ammattilaiset, sekä opiskelijat ja harrastajat. Talo tulee olemaan elävä osa Helsingin kaupunkikeskustaa monipuolisuutensa ansiosta.
Kohde on esitelty Projektiuutiset 4/2011 lehdessä. Lue esittely täältä.
Rakennusten eristysratkaisut sisältävät palamattomasta PAROC-kivivillasta valmistettuja tuotteita lämmön-, äänen- sekä paloeristysratkaisuihin. PAROC-kivivilla on energiatehokas, kosteudenkestävä, ääntä vaimentava ja palonkestävä valinta uudis- ja korjausrakentamisen eristyskohtaisiin.
Tuote: Rakennusten eristeet
Tuote: Talotekniikka
Tuote: Ulkoseinän lisälämmöneristys
Tuote: Talotekniikka